Fremgangsmåde:
Sigt melet ned på bordpladen (en ælteplade i marmor er ideel) i form som en vulkan med et stort hul i midten.
Slå æggene ud heri, og drys salt over.
Med begge hænder arbejdes æggene godt ind i melet, idet De hele tiden skraber mere mel ind mod midten. Hvis dejen føles for blød eller for klistret drysses en anelse mere mel på.
Saml dejen med en spatel.
Vask hænder og bordplade.
Drys pladen med lidt mel og ælt pastadejen grundigt med hænderne - læg krafter i!- i 10-15 min.....til konsistensen er blød og elastisk.
Pak dejen ind i folie eller film og lad den hvile 1/2 times tid.
Drys bordpladen og en kagerulle med mel. Rul så med seje,blide bevægelser dejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse.
Nu kan du så fortsætte med kagerullen eller begynde med din pastamaskine.
Dette er grundopskriften på pasta.Heraf kan laves alverdens former for pasta og ravioli.
|
Ingredienser:
-
300 g blødt hvedemel (det såkaldte 00, doppio zero) + lidt til bordet
-
3 æg
-
1 knsp. salt
-
|