www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Rejecurry fra Sri Lanka
Antal personer: 6

Rejecurry fra Sri Lanka

Tilberedningstid: 30 min.
Oprettet: 07-11-2018
 
 
Fremgangsmåde:

1 Kom risene i en gryde med dobbelt så meget kogende vand. Tilsæt ananas med saft og lad det koge under låg ved middel varme 12 min., eller til al væden er opsuget - rør rundt nogle gange undervejs.

2 Skær i mellemtiden løgene i terninger, skræl ingefæren og hak den fint og skær chilierne i tynde skiver.

3 Varm en stor tefalgryde op ved middel-høj varme og svits karryblade, karry og sennepsfrø 1 min.. Tilsæt løg, ingefær og chilier sammen med tamarindpasta og steg 5 min. - rør rundt nogle gange undervejs og tilsæt evt. ekstra vand, hvis det virker for tørt og er ved at brænde på.

4 Hak tomaterne groft og kom dem i sammen med kokosmælk, minimajs og rejer - rør rundt og bring det i kog. Læg låg på gryden og lad det simre 8-10 min., eller til rejerne er møre.

Server ananasris til retten og pynt hver portion med en skefuld yoghurt.

Hans Andersen 2018

Ingredienser:
  • 450 g basmatiris
  • 1 dåse (430 g) ananasstykker i egen saft
  • 2 rødløg
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1-2 friske røde eller gule chilier
  • 1 lille håndfuld karryblade
  • 1 stor tsk karry
  • 2 store tsk sorte sennepsfrø/sennep
  • 2 store tsk tamarindpasta
  • 500 g tomater
  • 1 dåse (400 g) light kokosmælk
  • 175 g minimajs
  • 700 g store frosne, pillede rejer
  • 6 spsk yoghurt naturel