www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Hakket oksekødscurry fra Sri Lanka
Antal personer: 4

Hakket oksekødscurry fra Sri Lanka

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 24-10-2018
 
 
Fremgangsmåde:

1. Bland kødet med krydderierne

2. Varm olien op i en gryde og tilsæt kartoffelterningerne (huslade-vandet ktbe-goZfrerf) og rist dem et par minutter i olien.

3. Tilsæt løg og citrongræs, og rist det hele yderligere et pat min..

4. Tilsæt kødet og lad det' i 5 min. før kokosmælken tilsættes.

5. Bring atter retten i kog og lad det simre til sovsen er tyk.

6. Serveres tilsat en anelse citron- el. limesaft.

TILBEHØR: Løskogte ris m.m.

Hans Andersen 2018

Ingredienser:
  • 500 gr. hakket oksekød
  • 1-2 grønne el. røde chilifrugter
  • 2 skiver frisk ingefær
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. curry powder (Garam masala)
  • 1/4 tsk. stødt peber
  • 1/4 laurbærblad
  • 3 hele nelliker
  • 3 kardemommefrugter
  • 2,5 cm. hel kanel (el. 1/2 tsk. blandede krydderier)
  • 1/2-2 cayenne peber
  • 2 tsk. paprika
  • 1-2 kartofler tern
  • 2 spsk. gheel ell. olie
  • 1 mellemstort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stilk citrongræs, hvis det kan fås
  • 400 ml. kokosmælk
  • 1 spsk. citron- el. limesaft