www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Kalkun i hvidløg og kokossovs
Antal personer: 4

Tilberedningstid: 30 min.
Oprettet: 08-07-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Marinaden røres sammen og blandes med kødet i en plasticpose.

Kødet marineres i køleskab i mindst 1 time, gerne mere.

Hvidløgene halveres og koges i vand i 10 minutter.

Kødet svitses i en wok med de afdryppede hvidløg.

Kokosmælken hældes på og koger 3 – 5 minutter under omrøring.

Saucen smages til med fish sauce.

Gulerødder og peberfrugter skæres i tynde strimler.

Grøntsagerne svitses på en anden pande i olie.

Sesamfrø drysses over og svitses med.

Selvom der bruges mange hvidløg, får de en dejlig og mild smag, da de koges.

Spises med løse ris


Ingredienser:
  • 500 gram kalkunkød i tern eller strimler
  • Marinade af:
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 spsk stærk karry
  • Saften fra ½ citron
  • 8 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 2 dl kokosmælk
  • ca. 2 spsk thai fish sauce
  • 2 gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk sesamfrø