Fremgangsmåde:
Marinaden røres sammen og blandes med kødet i en plasticpose.
Kødet marineres i køleskab i mindst 1 time, gerne mere.
Hvidløgene halveres og koges i vand i 10 minutter.
Kødet svitses i en wok med de afdryppede hvidløg.
Kokosmælken hældes på og koger 3 – 5 minutter under omrøring.
Saucen smages til med fish sauce.
Gulerødder og peberfrugter skæres i tynde strimler.
Grøntsagerne svitses på en anden pande i olie.
Sesamfrø drysses over og svitses med.
Selvom der bruges mange hvidløg, får de en dejlig og mild smag, da de koges.
Spises med løse ris
|
Ingredienser:
-
500 gram kalkunkød i tern eller strimler
-
-
Marinade af:
-
3 fed presset hvidløg
-
1 spsk stærk karry
-
Saften fra ½ citron
-
8 fed hvidløg
-
1 spsk olie
-
2 dl kokosmælk
-
ca. 2 spsk thai fish sauce
-
2 gulerødder
-
2 røde peberfrugter
-
1 spsk olie
-
1 spsk sesamfrø
|