www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Svinekød Ungarn
Antal personer: 4

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 08-07-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Sovs:
Svits finthakket løg i smør indtil de er let gyldne og klare.

Tilsæt skinke og paprika, og lad det svitse lidt med - drys melet over og afbag sovsen med bouillon - pisk indtil sovsen er klumpfri.

Tilsæt tomatpure´, finthakket hvidløg, kørvel, salt og peber og lad sovsen småkoge 2 min.

Tilsæt hakket persille og cremefraiche. Smag sovsen til.

Kødet:
Bank kødet lidt ud med håndroden og vend det i mel krydret med salt og paprika.

Brun det i smør på begge sider, og læg det i et velsmurt ildfast fad.

Hæld sovsen over og dæk fadet med låg eller folie.

Retten sættes på ovnristen midt i en forvarmet ovn på 225 grader i 20-25 min afhængig af tykkelsen.

Tilbehør: Kogte løse ris, når de er møre tilsættes en pakke fine dybfrosne ærter, 25 g. smør og ½ stk. tørret timian - som varmes igennem sammen med risene.

Hans Andersen 2004

Ingredienser:
  • 8 Tynde skiver svinekød af skinkeinderlår eller alm. fadkoteletter.
  • 2 spsk. Mel.
  • 30 g. Smør
  • Salt og Peber
  • Sovs:
  • 25 g. Smør.
  • ½ dl. Finthakket løg.
  • 75 g. Finthakket røget skinke.
  • 2-3 spsk. Tomatpure´
  • 1 spsk. Mild paprika.
  • 1 spsk. Mel.
  • 4-5 dl. Bouillon.
  • 1½ spsk. Kørvel¨
  • 2 spsk. Hakket persille.
  • 1 fed Knust hvidløg.
  • 1-2 dl. Creme fraiche.
  • Salt og Peber.