Fremgangsmåde:
Sovs:
Svits finthakket løg i smør indtil de er let gyldne og klare.
Tilsæt skinke og paprika, og lad det svitse lidt med - drys melet over og afbag sovsen med bouillon - pisk indtil sovsen er klumpfri.
Tilsæt tomatpure´, finthakket hvidløg, kørvel, salt og peber og lad sovsen småkoge 2 min.
Tilsæt hakket persille og cremefraiche. Smag sovsen til.
Kødet:
Bank kødet lidt ud med håndroden og vend det i mel krydret med salt og paprika.
Brun det i smør på begge sider, og læg det i et velsmurt ildfast fad.
Hæld sovsen over og dæk fadet med låg eller folie.
Retten sættes på ovnristen midt i en forvarmet ovn på 225 grader i 20-25 min afhængig af tykkelsen.
Tilbehør: Kogte løse ris, når de er møre tilsættes en pakke fine dybfrosne ærter, 25 g. smør og ½ stk. tørret timian - som varmes igennem sammen med risene.
Hans Andersen 2004
|
Ingredienser:
-
8 Tynde skiver svinekød af skinkeinderlår eller alm. fadkoteletter.
-
2 spsk. Mel.
-
30 g. Smør
-
Salt og Peber
-
-
Sovs:
-
25 g. Smør.
-
½ dl. Finthakket løg.
-
75 g. Finthakket røget skinke.
-
2-3 spsk. Tomatpure´
-
1 spsk. Mild paprika.
-
1 spsk. Mel.
-
4-5 dl. Bouillon.
-
1½ spsk. Kørvel¨
-
2 spsk. Hakket persille.
-
1 fed Knust hvidløg.
-
1-2 dl. Creme fraiche.
-
Salt og Peber.
|