Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i stykker på tværs.
2. Kog dem 20-25 min. uden salt i vandet, de skal være helt møre.
3. Hæld vandet fra og sluk for pladen.
4. Tag gryden væk fra den varme plade og mos karfoflerne med kartoffelmoser eller håndmixer.
5. Varm mælken op i en lille tykbundet gryde - næsten til kogepunktet. Hold øje med mælken hele tiden og rør jævnligt.
6. Hæld langsom den varme mælk i mosen, mens du pisker med håndmixeren, og smag til med salt og evt. en klat smør.
Hans Andersen 2004
Hans Andersen 2009
Hans Andersen 2011
Hans Andersen 2012
Hans Andersen 2013
Hans Andersen 2017
Hans Andersen 2019
|
Ingredienser:
-
1 kg. Melede kartofler.
-
2-2½ dl. Mælk.
-
Salt.
-
evt. en klat smør
|