Fremgangsmåde:
Risengrød:
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde.
Drys risene i det kogende vand under omrøring, og kog dem i 2 min.
Tilsæt mælk og vanille (hvis grøden skal laves til a´la mande, elles undlades vanille) og bring det i kog under omrøring.
Kog grøden ved svag varme - under låg - i ca. 45 min. Rør i grøden af og til.
Serveres med det samme med en klat smør,kanelsukker saftevand og nisseøl.
Ris a´la mande:
Tilsæt sukker og mandler.
Pisk fløden stiv, og vend den i grøden.
Sæt desserten kold.
Tilbehør: Kirsebær sauce.
|
Ingredienser:
-
Risengrød
-
2 dl Vand
-
200 g. Grødris
-
13 dl. Sødmælk
-
Salt
-
-
Ris a´la mande
-
1-2 stang Vanille
-
4 spsk. Sukker
-
Vanillesukke efter smag
-
10 stk. Smuttede hakked mandler
-
1/4 ltr. Piskefløde
|