www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Risengrød - Ris a´la´mande
Antal personer: 4

Risengrød - Ris a´la´mande

Tilberedningstid: 60 min.
Oprettet: 18-07-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Risengrød:
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde.

Drys risene i det kogende vand under omrøring, og kog dem i 2 min.

Tilsæt mælk og vanille (hvis grøden skal laves til a´la mande, elles undlades vanille) og bring det i kog under omrøring.

Kog grøden ved svag varme - under låg - i ca. 45 min. Rør i grøden af og til.

Serveres med det samme med en klat smør,kanelsukker saftevand og nisseøl.

Ris a´la mande:
Tilsæt sukker og mandler.

Pisk fløden stiv, og vend den i grøden.

Sæt desserten kold.

Tilbehør: Kirsebær sauce.

Ingredienser:
  • Risengrød
  • 2 dl Vand
  • 200 g. Grødris
  • 13 dl. Sødmælk
  • Salt
  • Ris a´la mande
  • 1-2 stang Vanille
  • 4 spsk. Sukker
  • Vanillesukke efter smag
  • 10 stk. Smuttede hakked mandler
  • 1/4 ltr. Piskefløde