Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer og sukkererstatning indtil det bliver lysegult, imens du smelter chokoladen i et vandbad.
(put chokoladen i en skål som ligger oven på en gryde med kogende vand. Sådan undgår du at chokoladen brænder på).
Når chokoladen er smeltet, blander du den med de piskede æggeblommer.
Tilsæt vanilieessens efter smag. Tilføj derefter lidt mælk for at konsistensen bliver lidt "blødere".
Lad det stå ca 20-30 min, evt på køl.
Tadaa, en dejlig fast chokomousse. (Selvom det måske ikke ser ud af så meget, så fylder det rigtig godt i maven!)
|
Ingredienser:
-
6 pasteuriserede æggeblommer
-
Kunstigt sødemiddel svarende til 100 gram sukker (f.eks. Hermesetas strøsukker
-
Ca. 200 gram mørk chokolade kakao 70%+
-
Vanilieessens efter smag.
-
Ca. 1 dl mælk (mere eller mindre)
-
-
(Det var hvad jeg brugte. Men jeg vil foreslå at man tilføjer 3-4 piskede pasteuriserede æggehvider, det burde gøre moussen mere luftig. De skal så tilføjes efter man har blandet chokoladen med æggeblommerne)
|