www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Islagkage med nøddebund
Antal personer: 8

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 20-07-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Bagetid: Ca. 1 time og 50 min. ved 150°.

Nøddebund:
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt florsukker og pisk yderligere ca. 1 min., til blandingen bliver sej.

Vend nødderne i. Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir.

Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen.

Lad nøddebunden køle af på en bagerist.

Chokoladeis:
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad chokoladen køle lidt af (lillefingervarm).

Pisk fløden til et let skum. Rør æggeblommer, likør og florsukker sammen og vend det i flødeskummet.

Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede chokolade.

Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen, så det bliver godt blandet.

Læg et stykke bagepapir i den rengjorte og samlede springform.

Læg den afkølede nøddebund tilbage i formen. Tryk bunden flad og hæld chokoladefyldet over.

Frys kagen i mindst 8 timer.

Chokoladespåner: Smelt imens chokoladen i en skål over vandbad. Hæld chokoladen ud, i en stribe (ca. 3 x 22 cm), på et rent spækbræt.

Lad chokoladen stivne i køleskabet i ca. 25 min.

Træk en bredbladet kniv vinkelret hen over chokoladen, så den danner spåner.

Fordel efterhånden chokoladespånerne på islagkagen og frys den færdig.

Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Pynt kagen med guldstøv.

Ingredienser:
  • Nøddebund:
  • 3 æggehvider (str. mellem)
  • 150 g florsukker (ca. 3 dl)
  • 100 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • Chokoladeis:
  • 200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • ½ liter piskefløde
  • 3 æggeblommer (str. mellem)
  • 1 dl kaffelikør , fx kahlua
  • 3 spsk florsukker
  • Chokoladespåner:
  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • Pynt:
  • guldstøv