Fremgangsmåde:
Halvdelen af æblerne skrælles, renses for blomst, stilk og kernehus,
skæres i mindre stykker og koges til en tyk mos med en stang
vanille.
Smag mosen til med sukker og rør den afkølede mos op med
creme fraiche.
Den må ikke blive for tynd.
Skræl resten af æblerne,
skær dem i halve, fjern blomst, stilk og kernehus.
Kog æblerne i en sukkerlage tilsat 1 stang vanille og lad dem løbe af i en sigte.
Sukkerlagens sukkerindhold bestemmes af æblernes surhedsgrad og din egen smag.
Fordel æblemosen i et ovnfast fad, læg de halve æbler herpå med den runde side opad.
Knus makronerne og drys dem over.
Dryp med smeltet smør.
Bag æblerne ved 225 grader i 20-30 min. til overfladen er gylden.
Tips : Server æblerne lune med kold flødeskum til.
Tilberedningstid : Ca. 1 time. Bagetid
: Ca. 30 min. Ovntemperatur
: 225 grader
|
Ingredienser:
-
1 Kilogram Æbler
-
Sukker
-
1 stang vanille
-
1 Stk Bæger creme fraiche
-
6 Stk Store makroner
-
25 Gram Smør
-
2 Deciliter Piskefløde
|