Fremgangsmåde:
1. Skyl jordbærrene og lad dem dryppe tørre i en sigte. Pil hasperne af.
2. Pil appelsinerne og del dem i fileter.
3. Skyl vindruerne og nip dem af stilkene.
4. Skær ingefæren i mindre stykker. Anret frugten i små skåle.
5. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en tykbundet gryde ved svag varme.
6. Hæld fløden i og rør i chokolademassen, til den bliver blank. Kom cognac eller rom i og hæld fonduen i en lille fonduegryde.
7. Sæt gryden på rechauden. Stik frugten på fonduegaflerne og dyp dem i chokoladen.
Tip: Fonduen kan laves med frisk eller henkogt frugt. Du kan også vælge ananas, stjernefrugt, kirsebær, abrikoser og ferskner.
Hvis du bruger henkogt frugt, skal den dryppe godt at i en sigte, inden du skære den i mindre stykker og anretter den i små skåle.
Hvis du ikke har en lille fonduegryde, kan et lille ildfast fad bruges i stedet for.
|
Ingredienser:
-
500 Gram Frugt
-
Jordbær
-
Appelsiner
-
Vindruer
-
Udstenet svesker
-
syltet ingefær
-
2 Deciliter Fløde
-
2 Stk Spsk cognac eller rom
|