www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Chokoladefondue
Antal personer: 0

Tilberedningstid: 30 min.
Oprettet: 20-07-2005
 
 
Fremgangsmåde:

1. Skyl jordbærrene og lad dem dryppe tørre i en sigte. Pil hasperne af.

2. Pil appelsinerne og del dem i fileter.

3. Skyl vindruerne og nip dem af stilkene.

4. Skær ingefæren i mindre stykker. Anret frugten i små skåle.

5. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en tykbundet gryde ved svag varme.

6. Hæld fløden i og rør i chokolademassen, til den bliver blank. Kom cognac eller rom i og hæld fonduen i en lille fonduegryde.

7. Sæt gryden på rechauden. Stik frugten på fonduegaflerne og dyp dem i chokoladen.

Tip: Fonduen kan laves med frisk eller henkogt frugt. Du kan også vælge ananas, stjernefrugt, kirsebær, abrikoser og ferskner.

Hvis du bruger henkogt frugt, skal den dryppe godt at i en sigte, inden du skære den i mindre stykker og anretter den i små skåle.

Hvis du ikke har en lille fonduegryde, kan et lille ildfast fad bruges i stedet for.

Ingredienser:
  • 500 Gram Frugt
  • Jordbær
  • Appelsiner
  • Vindruer
  • Udstenet svesker
  • syltet ingefær
  • 2 Deciliter Fløde
  • 2 Stk Spsk cognac eller rom