Fremgangsmåde:
Skil æggene. Rør æggeblommerne med en anelse salt, sukker,
vaniliesukker og fløden.
Pisk hviderne meget stive - det går nemmest
med en anelse salt eller et par dråber vand.
Hæld forsigtigt
æggemassen over de stivnede hvider og bland grundigt med rolige
bevægelser.
Varm smørret på panden.
Når det begynder at bruse, fordeles en 1/4 del af æggeblandingen jævnt og glattes med paletten.
Ryst panden jævnligt, så omeletten ikke brænder på.
Når omeletten har taget farve i bunden, holdes pande lidt på skrå, og omeletten foldes
halvt sammen, drejes og foldes over midten en gang til.
Spises straks.
Tips: Et par stænk Likør eller Rom gør underværker. Det samme gør fyld af bær, konserveret i spiritus.
|
Ingredienser:
-
12 Stk Æg
-
8 Spiseskeer Fløde
-
2 Teskeer Vaniliesukker
-
4 Spiseskeer Sukker
-
4 Spiseskeer Smør
-
Salt
|