www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Koldskål med jordbær
Antal personer: 4

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 20-07-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Pisk sukker, vanillekorn og yoghurt sammen i en skål.

Tilsæt citronsaft og kærnemælk.

Stil koldskålen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ristede havregryn:
Kom havregryn og sukker på en tør pande og skru op til jævn varme.

Rist blandingen under omrøring i ca. 8 min. eller til havregrynene er gyldne og sprøde.

Ved serveringen: Kom jordbærskiverne i koldskålen. Server de ristede havregryn i en skål ved siden af.

Energi: 6190 kJ
Kulhydrater: 73%
Fedt: 8%
Proteiner: 19%

Ingredienser:
  • 1 dl rørsukker (ca. 90 g)
  • korn fra 1 stang vanille
  • ½ liter Cheasy yoghurt med jordbær og rabarber 0,1%
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 liter kærnemælk
  • Ristede havregryn:
  • 100 g grovvalsede havregryn (ca. 2 dl)
  • 1 spsk rørsukker
  • 200 g frisk jordbær i skiver