Fremgangsmåde:
Smut mandlerne og hak dem til fint mandelmel i en blender eller foodprocessor.
Bland de hakkede mandler med sukker i en skål.
Smelt smør og chokolade over vandbad og afkøl lidt.
Rør chokoladeblandingen sammen med sukker, mandler og evt. cognac.
Pisk æggene i et efter et.
Hæld dejen i en smurt springform ca. 22 cm. i diameter, og stil den i ovnen i ca. 30 min. ved 175 grader på næstnederste ovnribbe.
Afkøl kagen og anbring den på serveringsfadet.
Smelt chokolade og smør over vandbad og smør blandingen på kagen med en bred kniv, som er dyppet i varmt vand.
Når chokoladen er stivnet er kagen klar til servering. Den har en blød, lidt svampet konsistens.
Server f.eks. med Hindbærpure, is eller creme fraiche med hindbær.
|
Ingredienser:
-
75 Gram Mandler
-
150 Gram Sukker
-
150 Gram Smør
-
150 Gram Lindt Surfin
-
1 Spiseskeer Cognac
-
3 Stk Æg
-
100 Gram Lindt Surfin
-
10 Gram Smør
|