Fremgangsmåde:
Trin 0
Kom Bailey og Fløden i fryseren i 15-20 min før du går igang dette gør resultatet bedre. Fløden må dog ikke blive helt frossen.
Trin 1
Start med at hakke næsten alt chokoladen ( efterlad lidt til at pynte med) og kom det over i en skål.
Trin 2
Varm mælken op til lige før koge punktet ( indtil det damper) og hæld det over chokoladen mens du røre god rundt.
Trin 3
Når du rørt chokoladen ud i mælken stilles den på køl ind til videre
Trin 4
Knus nu de hele oreo’s i en blender eller ved hjælp af en pose og en kagerulle. Du skal helst have masse som kan sammenlignes med kaffe grums når du er færdig.
Trin 5
Kom halvdelen af fløden og hele mængden af bailey direkte fra køl og hæld dem i en skål. Under konstant piskning tilsættes sukker.
Pisk indtil du har en fast masse dette kan tage omkring 5 min.
Trin 6
Nu hvor chokolademælken har stuetemperatur vender du forsigtigt baileyflødeskummen i indtil du har sammenhængende og dog mere flyende masse.
Trin 7
Pisk den resterende mængde af fløde til flødeskum.
Trin 8
Nu er det blot at finde nogle gode glas at fordel de 3 forskellige lag i. Jeg placerede først chokoladebaileyskummen derefter et meget tyndt lag oreo derefter flødeskum, oreo’s igen og til sidst chokoladebaileyskummen på toppen rev jeg det sidste chokolade som pynt. Men det op til dig at være kreativ.
|
Ingredienser:
-
150 g. mørkchokolade
-
15 stk. Oreo eller NEO (Lidl) kiks
-
150 ml. Mælk
-
650 ml. Piskefløde
-
50 ml. Bailey flødelikør
-
50 g. sukker
|