Fremgangsmåde:
Mal nødderne i en kværn eller en blender. Kom æg, sukker og bagepulver i en skål og rør det sammen til en jævn dej. Rør de malede nødder i dejen
Beklæd en rund 1. form, ca 22cm i diameter; med bagepapir. Hæld dejen i og bag kagen ved 175 grader i ca 40 min.
Tag nøddebunden ud og lad den køle lidt. Træk bagepapiret af. Opbevar nøddebunden i staniol til den er helt kold.
Rist nødderne til garneringen ved 175 grader i ca 10 min. Gnid dem mellem hænderne, så den brune skal ryger af.
Smelt fedtstoffet og rør flormelis, kakao og fløde idet. Rør i det til det bliver koldt. Pisk æggehviden stiv og bland den i frostingen.
Bred frostingen over kagen og pynt med nødderne.
|
Ingredienser:
-
150 g hasselnøddekerner.
-
3 æg.
-
2 dl sukker.
-
½ tsk bagepulver.
-
-
Frosting:
-
-
50 g smør eller margarine.
-
3 dl flormelis.
-
5 spsk kakao.
-
2 spsk fløde.
-
1 æggehvide.
-
-
Garnering:
-
-
25 hele hasselnøddekerner.
-
-
Tilbehør:
-
-
Flødeskum.
|