www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Nøddetærte med chokoladefrosting
Antal personer: 0

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 20-07-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Mal nødderne i en kværn eller en blender. Kom æg, sukker og bagepulver i en skål og rør det sammen til en jævn dej. Rør de malede nødder i dejen

Beklæd en rund 1. form, ca 22cm i diameter; med bagepapir. Hæld dejen i og bag kagen ved 175 grader i ca 40 min.

Tag nøddebunden ud og lad den køle lidt. Træk bagepapiret af. Opbevar nøddebunden i staniol til den er helt kold.

Rist nødderne til garneringen ved 175 grader i ca 10 min. Gnid dem mellem hænderne, så den brune skal ryger af.

Smelt fedtstoffet og rør flormelis, kakao og fløde idet. Rør i det til det bliver koldt. Pisk æggehviden stiv og bland den i frostingen.

Bred frostingen over kagen og pynt med nødderne.

Ingredienser:
  • 150 g hasselnøddekerner.
  • 3 æg.
  • 2 dl sukker.
  • ½ tsk bagepulver.
  • Frosting:
  • 50 g smør eller margarine.
  • 3 dl flormelis.
  • 5 spsk kakao.
  • 2 spsk fløde.
  • 1 æggehvide.
  • Garnering:
  • 25 hele hasselnøddekerner.
  • Tilbehør:
  • Flødeskum.