Fremgangsmåde:
Fjern kålens ydre blade og skær de sejeste stokke ud, og hak resten.
Hæld olivenolie i en tykbundet gryde, steg bacon heri i 1 minut.
Tilsæt rosmarin samt hvidløg og steg til hvidløget er gyldent.
Tilsæt de ydre hvidkålsblade, lidt af fonden/vandet og bland det.
Læg låg på og damp det i et par minutter. Tilsæt resten af kålen og resten af fonden/vandet, samt lidt salt og peber. Læg låg på igen og lad det simre i 12-15 minutter, til kålen er mør. Skru ned for varmen, tilsæt smør og lad det stå i ca. 5 minutter.
Velbekomme!
|
Ingredienser:
-
1 hvidkålshoved (1,8 kg)
-
½ selleri (400 g)
-
4 skiver kalvebacon (100 g)
-
1 spsk olivenolie
-
1 tsk hakket rosmarin
-
½ fed finthakket hvidløg
-
2 dl hønsefond eller vand
-
40 g smør
-
Salt
-
Peber
|