www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Braiseret hvidkål med kalvebacon
Antal personer: 4

Tilberedningstid: 45 min.
Oprettet: 12-08-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Fjern kålens ydre blade og skær de sejeste stokke ud, og hak resten.
Hæld olivenolie i en tykbundet gryde, steg bacon heri i 1 minut.
Tilsæt rosmarin samt hvidløg og steg til hvidløget er gyldent.

Tilsæt de ydre hvidkålsblade, lidt af fonden/vandet og bland det.

Læg låg på og damp det i et par minutter. Tilsæt resten af kålen og resten af fonden/vandet, samt lidt salt og peber. Læg låg på igen og lad det simre i 12-15 minutter, til kålen er mør. Skru ned for varmen, tilsæt smør og lad det stå i ca. 5 minutter.

Velbekomme!


Ingredienser:
  • 1 hvidkålshoved (1,8 kg)
  • ½ selleri (400 g)
  • 4 skiver kalvebacon (100 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk hakket rosmarin
  • ½ fed finthakket hvidløg
  • 2 dl hønsefond eller vand
  • 40 g smør
  • Salt
  • Peber