Fremgangsmåde:
Den afpudsede mørbrad skæres i 2-3 cm tykke skiver, der bankes i hånden og brunes i smør. Krydres med ingefær, salt og peber. Hold kødet varnt i et fad. Kog panden af med appelsinsaft, boullion og fløde. Pres hvidløg over og smag saucen til. Jævnes evt med lidt ekstra fløde. Hæld lidt af saucen over mørbradstykkerne. hold resten varmt.
Tilbehør: Kog risene. Kom en lille klat smør og den smørdampede, grofthakkede spinat i. Tryk ris/spinat blandingen ud i små toppe fra smørsmurt kop eller form, og vend den ud med et snuptag. Anrettes ved siden af kødet. Lad de rensede courgetter snurre svagt i lidt smør tilsat lidt boullion. Serveres drysset med lidt friskhakket persille. Hertil en let rødvin eller rose.
(Frisk spinat kan erstattes med frossen)
|
Ingredienser:
-
1 kg afpudset mørbrad
-
1 tsk stødt ingefær
-
¼ liter appelsinsaft (presset)
-
¼ liter vand eller boullion
-
2 fed hvidløg (presset)
-
Evt. maizena til jævning
-
Kogte løse ris
-
½ kg frisk spinat
-
20 g smør
-
Persille
-
Salt
|