Fremgangsmåde:
Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med kold mælk. Læg den i køleskabet i en time. Der kan i stedet anvendes frosne butterdejsplader - hvis man ikke har tid til at lave sin egen dej.
Skær sener og hinder af mørbraden. Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys salt og peber over. Afkøl mørbraden.
Farsen laves ved at røre kød, mel, æg, krydderier og fløde sammen. Bland champignoner i farsen.
Rul dejen ud på bagepapir til en plade på ca. 30-40 cm. Læg halvdelen af farsen på midten af dejen. Herpå lægges mørbraden, hvorefter resten af farsen pakkes udenom.
Luk enderne af dejen ind over farsen, hvorefter den ene langside lægges op og pensles med æg i kanten. Derefter lægges den anden side op.
Læg mørbraden med sammenføjningen opad på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisker æg. Sæt pladen midt i den forvarmede ovn. Bages 50-60 minutter ved 200 grader.
|
Ingredienser:
-
1 svinemørbrad, ca. 400 gram
-
25 g smør
-
Salt
-
Peber
-
1 æg
-
-
Dej:
-
250 g hvedemel
-
½ tsk groft salt
-
1 tsk bagepulver
-
150 g koldt smør
-
½ dl kold mælk
-
-
Fars:
-
500 g hakket skinke eller flæskekød
-
2 spsk hvedemel
-
1 æg
-
1½ tsk groft salt
-
Friskkværnet peber
-
1 tsk revet muskatnød
-
2 fed knust hvidløg
-
1 stort revet chalotteløg
-
1 dl piskefløde
-
250 g renset, grofthakket champignoner
|