Fremgangsmåde:
Kartoflerne skrælles, skæres i små stykker og koges til de er møre (uden salt). Vandet hældes fra og gemmes.
Læg kødet i en gryde vand, så de er dækket og bring i kog ved jævn varme. Opvarm grillen eller tænd ovnens grill. Sæt en gryde vand over at koge til dampning af grønsagerne.
Når vandet ved kødet koger, skrues ned for varmen og kødet koges ved svag varme ca. 5 minutter. Lad kødet dryppe af og læg det i et halvdybt fad.
Bland marinaden af barbequesauce, sirup, sennep, hvidvinseddike, ingefærpulver og hakket hvidløg i en gryde. Varm det op ved svag varme og lad det simre 3 min under omrøring. Smag til med citronsaft. Hæld blandingen over kødet og lad det trække 5 minutter.
Placér kødet med sauce på grillens rist og lad det grille ca. 5 minutter. Vend kødet, pensl med resten af saucen og grill yderligere 5 minutter.
Imens skrælles gulerødderne og broccolien deles i små buketter. Begge dele dampes i ca. 5 minutter i det kogende vand.
Margarinen tilsættes de kogte kartofler og begge dele røres sammen til mos med en elpisker eller kartoffelmoser.
Den kogende mælk piskes i lidt ad gangen til mosen har en passende konsistens. Der kan evt. spædes med kartoffelvand.
Der smages til med salt og peber og kartoffelmosen varmes igennem ved svag varme.
|
Ingredienser:
-
Grillede svinekoteletter:
-
4 svinekoteletter u/fedtkant
-
1 spsk barbecuesauce
-
2 spsk sirup
-
1 tsk dijonsennep
-
1 spsk hvidvinseddike
-
4 knivspids ingefærpulver
-
1 fed hvidløg
-
Lidt citronsaft
-
200 g broccoli
-
8 små gulerødder
-
-
Kartoffelmos:
-
1000 g kartofler
-
50 g margarine
-
1 dl sødmælk
-
Salt
-
Peber
|