Fremgangsmåde:
Sæt en kedel vand over til kogning, tænd ovnen på 230 grader. Rids stegen helt ned til kødet med ½ cm brede svær. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande, og hæld det kogende vand ved. Ind i ovnen i 20 minutter.
Stegning: Vandet hældes fra i en skål til sovsen. Sværen indgnides med salt, ned mellem sværene. Kødsiden indgnides med salt, peber og allehånde. Stegen sættes tilbage i bradepanden, og laurbærbladene sættes ned mellem sværene. Ind i ovnen i 30 minutter stadig ved 230 grader.
Hviletid: Stegen tages ud, og stilles utildækket på bordet i 15 minutter. Ovnen sættes ned til 160 grader.
Stegning: Ind i ovnen i 30 minutter. Herefter skal centertemperaturen vise 60 grader. Hvis lavere - ind i ovnen igen. Brug herefter fem minutter på sværen, d.v.s. der skal måske bruges grill.
Hviletid: Ud af ovnen, fedtet hældes fra, folie rundt om stegen i bradepanden, ej om sværen. Hviletid 20 minutter.
Udskæring: Skær sværen fra, er den ikke helt færdig, er det nu, den skal under grillen igen. Skær stegen i passende skiver.
Denne opskrift har jeg fulgt dog minus den sidste pind hvor sværen skal en ekstra tur i ovnen. Det skal jeg prøve næste gang da sværen ikke blev sprød i første forsøg.
|
Ingredienser:
-
2 spsk salt
-
Peber
-
6-8 laurbærblade
-
½ tsk allehånde
-
2 kg svinekam
|