www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Flæskesteg
Antal personer: 6

Flæskesteg

Tilberedningstid: 115 min.
Oprettet: 12-08-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Sæt en kedel vand over til kogning, tænd ovnen på 230 grader. Rids stegen helt ned til kødet med ½ cm brede svær. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande, og hæld det kogende vand ved. Ind i ovnen i 20 minutter.

Stegning: Vandet hældes fra i en skål til sovsen. Sværen indgnides med salt, ned mellem sværene. Kødsiden indgnides med salt, peber og allehånde. Stegen sættes tilbage i bradepanden, og laurbærbladene sættes ned mellem sværene. Ind i ovnen i 30 minutter stadig ved 230 grader.

Hviletid: Stegen tages ud, og stilles utildækket på bordet i 15 minutter. Ovnen sættes ned til 160 grader.

Stegning: Ind i ovnen i 30 minutter. Herefter skal centertemperaturen vise 60 grader. Hvis lavere - ind i ovnen igen. Brug herefter fem minutter på sværen, d.v.s. der skal måske bruges grill.

Hviletid: Ud af ovnen, fedtet hældes fra, folie rundt om stegen i bradepanden, ej om sværen. Hviletid 20 minutter.

Udskæring: Skær sværen fra, er den ikke helt færdig, er det nu, den skal under grillen igen. Skær stegen i passende skiver.

Denne opskrift har jeg fulgt dog minus den sidste pind hvor sværen skal en ekstra tur i ovnen. Det skal jeg prøve næste gang da sværen ikke blev sprød i første forsøg.

Ingredienser:
  • 2 spsk salt
  • Peber
  • 6-8 laurbærblade
  • ½ tsk allehånde
  • 2 kg svinekam