www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Æggekage med fyld
Antal personer: 4

Tilberedningstid: 45 min.
Oprettet: 26-08-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Pisk mel og 1 spsk af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken, æg, salt og peber.

Smelt smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugt og løg i ca. 2 min.

Tilsæt kartoffelskiverne og svits i yderligere ca. 2 min. Hæld æggeblandingen over grønsagerne og bag ved svag varme og uden låg i ca. 25 min. Skub forsigtigt i blandingen indtil æggekagen begynder at stivne.

Fordel mørbrad og evt. purløg på æggekagen og server den i panden.

Tip: I stedet for røget svinemørbrad kan man anvende spegeskinke i strimler.



Udviklet af: Karolines Køkken


Ingredienser:
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 6 æg (str. mellem)
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 2 røde peberfrugter i korte strimler (ca. 250 g)
  • 10 chalotteløg i halve (ca. 150 g)
  • 500 g kogte, pillede og kolde kartofler i skiver
  • 100 g røget svinemørbrad i strimler
  • Pynt
  • evt. klippet frisk purløg
  • Tilbehør
  • 240 g ristet rugbrød