Fremgangsmåde:
Pisk mel og 1 spsk af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken, æg, salt og peber.
Smelt smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugt og løg i ca. 2 min.
Tilsæt kartoffelskiverne og svits i yderligere ca. 2 min. Hæld æggeblandingen over grønsagerne og bag ved svag varme og uden låg i ca. 25 min. Skub forsigtigt i blandingen indtil æggekagen begynder at stivne.
Fordel mørbrad og evt. purløg på æggekagen og server den i panden.
Tip: I stedet for røget svinemørbrad kan man anvende spegeskinke i strimler.
Udviklet af: Karolines Køkken
|
Ingredienser:
-
1 spsk hvedemel
-
2 dl mælk
-
6 æg (str. mellem)
-
½ tsk fint salt
-
friskkværnet peber
-
-
25 g smør
-
2 røde peberfrugter i korte strimler (ca. 250 g)
-
10 chalotteløg i halve (ca. 150 g)
-
500 g kogte, pillede og kolde kartofler i skiver
-
-
100 g røget svinemørbrad i strimler
-
-
Pynt
-
evt. klippet frisk purløg
-
Tilbehør
-
240 g ristet rugbrød
|