Fremgangsmåde:
Ølgryde:
Skær kødet i tern (ca. 2 x 2 cm) og vend dem i mel. Svits halvdelen af kødet i gyldent smør i en gryde. Tag det op og svits resten.
Kom alt kødet i gryden og tilsæt porter, timian, laurbærblade, løg, salt og peber. Bring retten i kog. Lad ølgryden koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min., eller til den er mør.
Tilsæt gulerødderne og kog dem i ca. 7 min. Smag retten til. Fjern laurbærblade og timian.
Grøn kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom kartoffelstykkerne i kogende vand uden salt.
Kog dem godt møre under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne, evt. med en kartoffelstøder, og rør mælken i lidt ad gangen. Kom smørret i.
Tilsæt purløg og persille og varm evt. mosen op. Smag til med salt og peber.
Udviklet af: Karolines Køkken
|
Ingredienser:
-
Ølgryde
-
1 kg okseklump
-
3 spsk hvedemel
-
50 g smør
-
1 flaske øl fx porter
-
4 stilke friske timiankviste
-
2 laurbærblade
-
2 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
-
1 tsk groft salt
-
friskkværnet peber
-
4 gulerødder i tynde skiver (ca. 300 g)
-
-
Grøn kartoffelmos
-
1 kg kartofler
-
2 dl mælk
-
50 g smør
-
½ dl fintklippet purløg
-
1 dl finthakket persille
-
1 tsk groft salt
-
friskkværnet peber
|