www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Ølgryde med grøn kartoffelmos
Antal personer: 5

Tilberedningstid: 80 min.
Oprettet: 26-08-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Ølgryde:

Skær kødet i tern (ca. 2 x 2 cm) og vend dem i mel. Svits halvdelen af kødet i gyldent smør i en gryde. Tag det op og svits resten.

Kom alt kødet i gryden og tilsæt porter, timian, laurbærblade, løg, salt og peber. Bring retten i kog. Lad ølgryden koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min., eller til den er mør.

Tilsæt gulerødderne og kog dem i ca. 7 min. Smag retten til. Fjern laurbærblade og timian.

Grøn kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom kartoffelstykkerne i kogende vand uden salt.

Kog dem godt møre under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne, evt. med en kartoffelstøder, og rør mælken i lidt ad gangen. Kom smørret i.

Tilsæt purløg og persille og varm evt. mosen op. Smag til med salt og peber.

Udviklet af: Karolines Køkken


Ingredienser:
  • Ølgryde
  • 1 kg okseklump
  • 3 spsk hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 flaske øl fx porter
  • 4 stilke friske timiankviste
  • 2 laurbærblade
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 gulerødder i tynde skiver (ca. 300 g)
  • Grøn kartoffelmos
  • 1 kg kartofler
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • ½ dl fintklippet purløg
  • 1 dl finthakket persille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber