www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Kartoffelgullasch
Antal personer: 5

Tilberedningstid: 60 min.
Oprettet: 26-08-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Svits løgene i gyldent smør i en gryde.

Tilsæt kartofler, vand og halvdelen af saltet. Kog retten ca. 15 min. til kartoflerne er næsten møre.

Rør melet ud i 1 dl af mælken. Kom resten af mælken i gryden, og bring retten i kog.

Tilsæt jævningen. Kog retten igennem under omrøring 4-5 min. Skær boven i små firkanter og kom dem i.

Smag til med krydderierne og evt. resten af saltet. Tilsæt persillen lige inden serveringen.

Udviklet af: Karolines Køkken


Ingredienser:
  • 1 kg kartofler
  • 3 hakkede mellemstore zittauerløg (ca. 150 g)
  • 50 g smør
  • 1 dl vand
  • 2 tsk groft salt
  • 3 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 450 g kogt svinebov eller skinke
  • friskkværnet peber
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • 3 spsk hakket frisk persille