Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Svits løgene i gyldent smør i en gryde.
Tilsæt kartofler, vand og halvdelen af saltet. Kog retten ca. 15 min. til kartoflerne er næsten møre.
Rør melet ud i 1 dl af mælken. Kom resten af mælken i gryden, og bring retten i kog.
Tilsæt jævningen. Kog retten igennem under omrøring 4-5 min. Skær boven i små firkanter og kom dem i.
Smag til med krydderierne og evt. resten af saltet. Tilsæt persillen lige inden serveringen.
Udviklet af: Karolines Køkken
|
Ingredienser:
-
1 kg kartofler
-
3 hakkede mellemstore zittauerløg (ca. 150 g)
-
50 g smør
-
1 dl vand
-
2 tsk groft salt
-
3 spsk hvedemel
-
6 dl mælk
-
450 g kogt svinebov eller skinke
-
friskkværnet peber
-
¼ tsk revet muskatnød
-
3 spsk hakket frisk persille
|