www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Flødeboller
Antal personer: 0

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 29-08-2005
 
 
Fremgangsmåde:

1. Chokolade og palmin smeltes sammen i vandbad i en lille skål. Kræmmerhusene pensles indvendig med den flydende chokolade.

2. Æggehvider, sukker og Vanilla blandes i en rundbundet skål, der kan tåle varme. Skålen anbringes over vandbad (en kasserolle med lidt vand, der bliver holdt i kog uden at bulderkoge) og massen piskes, indtil den er blevet hvid, fast og luftig. Beregn ca. 5 min.

3. Fordel massen i kræmmerhusene ved hjælp af en sprøjtepose med takket tylle. Sæt vaflerne i køleskabet, indtil de er gennemkolde.

4. Dyp de fyldte vafler i smeltet chokolade, og drys dem evt. med kokosmel.

Tip: Hvis vaflerne skal spises med det samme, behøver man ikke pensle dem indvendigt med chokolade, men skal de stå et par dage, bliver de bløde, hvis man springer penslingen over.

Ingredienser:
  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vanille
  • ca. 75 g mørk chokolade
  • 1 tsk palmin
  • evt. lidt kokosmel til drys