www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Oksekød i wok kogt i kokosmælk
Antal personer: 3

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 29-08-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Skær oksekødet i strimler - hvis det er okseinderlår, så skal det koge i 1 dåse kokosmælk i ca. 15 minutter eller til det er mørt. Hæld kokosmælken fra oksekødet og smid den ud.

Kom 1 dåse frisk kokosmælk op i din wok og varm den op under omrøring. Når der danner sig tyk kokosolie på overfladen tager du en ske og tager 5-6 spsk af den tykke kokosolie op i en lille kop og gemmer den til pynt.

Kom karrypastaen i og rør den ud i kokosmælken og bring det langsomt i kog under omrøring. Så kommes oksekød og limeblade i. Tilsæt jordnødderne og smag til med rørsukker og salt.
I sidste øjeblik røres chili og hakket basilikum i.


Server straks med basamatiris og pynt med nogle dråber af den kokosmælk, du tog fra.

Ps.
Opskriften stammer fra Thailand og smager pragtfuldt. Ingredienserne er nemmest at købe i en thailandsk/asiatisk butik og her er de som regel billigst. Men man kan dog købe de fleste ting i større supermarkeder. Vær opmærksom på, at basilikum fra thailandske butikker er forskellig fra den, vi kender fra supermarkedet - den har større blade og en lidt anden smag. Pas på med chilien i denne opskrift. Jeg startede med at komme 2-3 stk i, men da karrypastaen også er baseret på chili, kommer man let til at lave maden sindsygt stærk. Tag evt. kernerne ud af chilien og brug kun en, hvis du vil kunne smage de andre ting i retten. Hvis du derimod er til ægte mad fra østen - så kom to chili i med kerner.


Ingredienser:
  • 400 g oksekød i strimler, fx af inderlår
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2-3 spsk rørsukker
  • 5 limeblade
  • 1-2 finthakkede røde chili
  • 1 bundt basilikum
  • 3 spsk rød karrypasta
  • 100 g finthakkede jordnødder (usaltede)
  • salt
  • basmatiris