Fremgangsmåde:
1. Rør kødet sejt og sammenhængende med saltet i 2-3 min..
2. Tilsæt resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge og rør lidt mulem hver. Hold igen med mælken, så farsen ikke bliver for blød.
3. Varm olie/smør på en pande over middel varme. Steg 8-12 små kødboller ad gangen afhængig af størrelsen på din pande (brug et par teskefulde fars pr. kødbolle). Der skal være luft imellem kødbollerne, og ryst panden indimellem, så kødbollerne bliver runde og stegt på alle sider. Steg dem, indtil de er faste, gyldne og gennemstegte.
4. Læg dem i et ovnfast fad med stanniol over, så de holder sig varme, til det sidste hold er stegt færdige.
Kartoffelmos:
1. Kog kartoflerne i ca. 20 min.. Mos kartoflerne, og tilsæt salt, peber, æg, smør og revet muskatmød. Kom mælken i lidt efter under piskning.
TILBEHØR: Pandesauce, kartoffelmos, syltede agurker og tyttebær
Hans Andersen 2018
|
Ingredienser:
-
450 gr. hakket kalv/svinekød
-
3/4 tsk. fint salt
-
1/2 tsk. fint salt
-
1/2 tsk. stødt allehånde
-
5-7 riv af en muskatnød
-
1/6 tsk. stødt kanel
-
Friskkværnet peber
-
1 løg revet
-
1 æg str. M/L
-
60 gr. rasp
-
1,5 dl. mælk eller fløde
-
-
Kartoffelmos:
-
1,5 kg. kartofler
-
Salt og peber
-
1 æg
-
Revet muskatnød
-
Ca. 2,5 dl. mælk og 25 gr. smør
|