Fremgangsmåde:
Tø butterdejen let op og rul hver plade lidt ud, så den bliver nogle cm. større. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Befri peberfrugten for kerner og hak den i små tern. Skyl dilden og hak den. Smuldr fetaen. Bland feta, peberfrugt, dild, mel samt salt og peber (en del friskkværnet peber) med 2 af æggene, sammenpiskede.
Pisk det sidste æg sammen med 1 spsk vand til æggestrygelse. Pensl kanterne af butterdejen med æg. Fordel fetafyldet på butterdejspladerne, fold dem sammen og luk dem godt i kanterne med en gaffel.
Hver pakke laves for sig, og det skal gå lidt stærkt med at få lukket pakkerne, inden æggefyldet løber ud og gør det hele vådt.
Læg pakkerne på bagepladen, pensl dem med æg, drys evt. med blå birkes (ses ikke på billedet) og bag dem ved 200 grader, til de er gyldne og hævede, ca. 20-25 minutter.
Kan fryses. Lunes i ovnen før servering.
|
Ingredienser:
-
8 plader butterdej
-
200 g feta
-
3 æg
-
1 spsk mel
-
11/2 grøn peber
-
1/2 bdt dild
-
salt, peber
-
evt 1 fed hvidløg
-
evt blå birkes til pynt
-
-
Tilbehør:
-
ris og tomatsauce
|