Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne, kog dem møre og mos dem sammen med fetaost, timian, salt og peber.
Tilsæt æg, mel, mælk og evt. revet el. finthakket løg og rør farsen godt. Konsistensen skal være fast. Form frikadeller af farsen og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med olie og bag frikadellerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min., til de har en gylden overflade.
Hasselback-gulerødder:
Skræl gulerødderne, halver dem og fordel dem i et ovnfast fad.
Snit skalotteløgene på langs og hak hvidløgene fint. Fordel skalotteløg, hvidløg, timian, salt og peber over gulerødderne. Hæld olivenolie over gulerødderne og bag dem ved 200 grader i 15-20 min. De skal være møre, men stadig være sprøde og have bid.
Spinatsauce:
Hak løget fint og svits det i olien. Tilsæt hvidvin og kog ved svag varme, indtil løget har absorberet vinen. Optø spinaten og dryp den fri for væske.
Tilsæt fløde, spinat og muskatnød og kog saucen i 10 min. Smag til med salt og peber.
|
Ingredienser:
-
750 g kartofler
-
200 g fetaost
-
1/2 spsk. tørret timian
-
salt og peber
-
2 æg
-
3 spsk. hvedemel
-
1/2 dl mælk
-
evt. 1 løg
-
2 spsk. olivenolie til pensling
-
Hasselback-gulerødder:
-
6 gulerødder
-
6 skalotteløg
-
2 fed hvidløg
-
frisk timian
-
salt og peber
-
olivenolie
-
Spinatsauce:
-
1 løg
-
1 spsk. olivenolie
-
1 dl hvidvin
-
300 g hel frossen spinat
-
3 dl fløde
-
1 stk. reven muskatnød
-
salt og peber
|