Fremgangsmåde:
1. Rør æggeblommer, vinaigre, salt og peber sammen. Det er lettest at blande det jævnt i en rundbundet skål.
2. Hæld forsigtigt olien i, først dråbevis og derefter i en tynd stråle, mens du rører. Lad det tage sin tid. du kan også bruge foodprocessor eller mikser.
3. Pres til sidst hvidløget og bland det i mayonnaisen.
4. Lav helst hvidløgsmayonnaisen dagen i forvejen, så hvidløgssmagen når at "sætte" sig.
Alle ingredienserne skal have samme temperatur, når de røres sammen.
Skiller mayonnaisen alligevel, kan den reddes ved at blive rørt op med en ny æggeblomme.
|
Ingredienser:
-
4 Stk Æggeblommer
-
1 spsk. Vinaigre
-
1/2 tsk. Salt
-
Peber
-
1/2 Liter Olivenolie (ca.)
-
11 Stk Hvidløgsfed (10-12)
|