Fremgangsmåde:
Steg:
I ribbensstegen skæres nogle lommer imellem sværen. I lommerne fordeles fyldet, hvorefter man enten syr lommerne sammen eller bruger nogle kødnåle.
Ribbensstegen gnides ind med salt på sværsiden og lægges i en bradepande, der er tilsat lidt vand.
Stegen sættes ind i en forvarmet ovn. på 200 grader på miderste rille i ca. 1 3/4 time.
Sovs:
Smelt margarinen i en tykbundet gryde og udrør melet i margarinen og tilsæt stegeskyen under omrørring.
Pisk kartoffevandet i sovsen og kog op, tilsæt kulør og smag sovsen til med salt og peber.
Tilbehør:
Hvide karfofler, rødkål og franske kartofler.
Hans Andersen 2004
|
Ingredienser:
-
ca. 1,2 kg. mager ribbenssteg
-
-
Fyld:
-
1 glas Champignon ca 280 g.
-
2 Løg i terninger
-
1 tsk. Timian
-
Salt og peber efter behag
-
1 Rød peber skåret i terninger
-
15-20 g. Margarine
-
-
Sovs:
-
25 g. Margarine
-
2 spsk. Mel
-
Ca. 1 dl. sky fra stegen
-
4 dl. Kartoffelvand
-
Kulør
-
Salt og peber
|