www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Ribbensteg med fyld
Antal personer: 4

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 27-09-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Steg:
I ribbensstegen skæres nogle lommer imellem sværen. I lommerne fordeles fyldet, hvorefter man enten syr lommerne sammen eller bruger nogle kødnåle.

Ribbensstegen gnides ind med salt på sværsiden og lægges i en bradepande, der er tilsat lidt vand.

Stegen sættes ind i en forvarmet ovn. på 200 grader på miderste rille i ca. 1 3/4 time.

Sovs:
Smelt margarinen i en tykbundet gryde og udrør melet i margarinen og tilsæt stegeskyen under omrørring.

Pisk kartoffevandet i sovsen og kog op, tilsæt kulør og smag sovsen til med salt og peber.

Tilbehør:
Hvide karfofler, rødkål og franske kartofler.

Hans Andersen 2004

Ingredienser:
  • ca. 1,2 kg. mager ribbenssteg
  • Fyld:
  • 1 glas Champignon ca 280 g.
  • 2 Løg i terninger
  • 1 tsk. Timian
  • Salt og peber efter behag
  • 1 Rød peber skåret i terninger
  • 15-20 g. Margarine
  • Sovs:
  • 25 g. Margarine
  • 2 spsk. Mel
  • Ca. 1 dl. sky fra stegen
  • 4 dl. Kartoffelvand
  • Kulør
  • Salt og peber