Fremgangsmåde:
Bollerne:
Rør kødet med havregryn, æg, peber,og salt.
Hæld 1 til 3 dl. mælk i og rør grundig til farsen har en passende konsistens.
Kog en gryde vand op med lidt bouillonterning.
Form bollerne med en ske og kog dem i vandet, som ikke må koge alt for kraftigt.
Bollerne skal koge ca. 8 min.
Saucen:
Damp løggene i smørret, til de er klare.
Tilsæt karry og mel og bag op med bouillon (fra bollerne) og fløde.
Smag til og varm bollerne op i saucen.
Serveres evt. med løse ris.
Hans Andersen 2004
|
Ingredienser:
-
Bollerne:
-
500 g. Hakket flæskekød eller blandet flæske/kalv.
-
1 dl. Havregryn
-
ca. 3 dl. Mælk
-
2 Æg
-
ca. 1 tsk. Salt
-
1/4 tsk. Peber
-
-
Saucen:
-
1 Finthakket løg
-
2 spsk. Smør
-
ca. 1 spsk. Karry
-
ca. 2 spsk. Mel
-
4 dl. Bouillon
-
2 dl. Piskefløde
-
Salt og peber
-
-
Ris
|