www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Timiankrydret kalkunfars i pose
Antal personer: 4

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 30-09-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Farsen røres sammen og hviler i køleskabet i ca. ½-1 time.

Savoykålsbladene blancheres.

En stor skefuld fars lægges på hvert blad, og bladet foldes op som farsen som en pose. Bindes med bomuldsgarn.

"Poserne" sættes tæt sammen i en sauterpande, og bouillon hældes ved, så det står halvt op om "poserne".

Dampes under låg i 15-20 min. ved svag varme.

Sovs:
Løget svitses i olien, og tomater, hvidløg og tomatpure´ tilsættes og sovsen småkoger i ca. 10 min.

Blendes med basilikum og friskost.

Balsamico eddike tilsættes. Varmes igennem og smages til med salt og peber.

Tilbehør:
Hvide karfofler, grønne bønner og tomatsovs.

Hans Andersen 2004

Ingredienser:
  • 500 g. Hakket kalkunkød/kyllingekød
  • 1 Finthakket løg
  • 1 fed Presset hvidløg
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 1 Æg
  • 1 dl. Mælk
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk Tørret timian
  • 20 g. Grofthakkede smuttede mandler
  • 8 Savoykålsblade
  • Grøntsagsbouillon (vand og terning)
  • Tomatsovs:
  • 2 tsk. Olie
  • 1 Løg i små tern
  • 1 ds. Flåede tomater
  • 1 fed Presset hvidløg
  • 1 spsk. Koncentreret tomatpure´
  • 1 spsk. Balsamico eddike
  • ½ Potte frisk basilikum eller 1 tsk. tørret
  • 1 stor spsk. Cheasy friskost naturel 6%
  • Salt og peber