www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Sydhavskylling
Antal personer: 4

Sydhavskylling

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 30-09-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Begynd med sovsen, så er den klar, når retten skal sættes i ovnen. Skræl og hak løgene og æblerne. Skær baconen i strimler. Svits løg, æbler og bacon sammen et par min.

Strø karry over og lad det svitse med et øjeblik. Bland mel og tomatpure´ i. Tilsæt bouillon og væden fra ananasen og lad det koge sagte i 10 min.

Smag til med salt og kom ananasterningerne i.

Del kyllingen i portionsstykker. Bland mel, salt og karry i en plasticpose. Læg nogle kyllingestykker ad gangen i posen, ryst den så melblandingen helt dækker stykkerne. Gør det samme med resten af stykkerne.

Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet og læg dem over på et ovnfast fad efterhånden. Hæld karry sovsen over.

Sæt retten i ovnen i ca. 50 min. ved 200 grader. Pynt fadet med ananas ringe eller små æbleskiver.

Serveres med ris.
Hans Andersen 2004
Hans Andersen 2014

Ingredienser:
  • 1 kg. Kylling
  • 3 spsk. Mel
  • 2 tsk. Salt
  • 1 spsk. Karry
  • Smør/margarine
  • 1 rødt æble eller 1 dåse ananas i skiver
  • Karrysovs:
  • 2 store Løg
  • 20 skiver Bacon
  • 2-3 spsk, Karry
  • 4 spsk, Mel
  • 2 store Syrlige æbler
  • 4 spsk. Tomatpure´
  • 6 dl. Bouillon (gerne lidt ekstra)