Fremgangsmåde:
Æg og krydderier blandes i en skål. Løgene hakkes meget fint og blandes i.
Mælk, mel og rasp blandes i skålen. Til sidst røres kødet i. Blan evt. mere mælk i - lidt af gangen, hvis farsen virker for fast.
Når farsen er klar, sættes den på køl en halv times tid.
Efter den halve time tages kødet ud, og røres igennem. Farsen kommes i et smurt ovnfast aflangt fad, og formes til et brød.
Bacon lægges over farsen på skrå. Der hældes herefter mælk i fadet med farsen, så lidt under halvdelen af farsen er dækket. Stilles i ovn på 225 grader i 20 min. (Gerne varmluft).
Herefter skrues ned til 175, og "haren" steger færdig i yderligere 30 minutter. 10 minutter inden "haren" er færdig hældes mælken fra fadet op i en gryde, som skal bruges til sovs.
Sovs:
Hæld fløden i gryden sammen med lidt vand. Varm op under omrøring. Når Sovsen begynder at koge hældes en jævning i samt 1 spsk. ribsgelé.
Smag evt. yderligere til med ribsgelé, hvis smagen ikke er kraftig nok. Lidt salt, peber og chilipulver tilsættes sammen med kuløren og der røres rundt.
Sovsen småkoger under omrøring i 5 min. Kom evt. ½-1 boulionterning i også.
|
Ingredienser:
-
400 g. hakket oksekød
-
400 g. hakket kalv- og flæsk eller svinekød
-
1 håndfuld rasp eller 3 spsk.
-
2 spsk. mel
-
2 æg
-
2 løg
-
salt, peber og paprika
-
1-2 dl. Mælk eller til farsen har rette konsistens. Lidt fastere end til frikadeller
-
6 stk. slised bacon
-
-
Sovs:
-
1 spsk ribsgelé
-
1 flaske madlavningsfløde fra Maizena
-
1 boulionterning
-
3 dl. vand
-
Kulør
-
salt, peber og lidt chilipulver
-
-
Kartofler
|