www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Birgittes isdessert
Antal personer: 5

Tilberedningstid: 45 min.
Oprettet: 20-10-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Ingredienserne til bunden røres sammen og formes i et ikke smurt ildfast fad.

Bag bunden i 20-25 min. ved 175 grader. Gerne dagen i forvejen ellers skal den have lov at afkøle.

Lige før servering laves resten:
Hindbær lægges i bunden så bunden dækkes.

Isen skæres i skiver og lægges over hindbærene.

Marengsen laves ved at piske æggehviderne stive og derefter blande sukker i.

Marengs kommes i fadet til sidst og det hele sættes i ovnen i 3-4 min. ved 250 grader.

Serveres med det samme.

Ingredienser:
  • 1 ps. Optøede hindbær ca. 300 g.
  • 1-1½ l. Vanilie is
  • Bunden:
  • 75 g. Smør (kærgaard)
  • 125 g. Sukker
  • 100 g. Havregryn
  • 1 Æg
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 spsk. Mel
  • Marengs:
  • 3 Æggehvider
  • 75 g. Sukker