Fremgangsmåde:
Del kyllingen i ca. 8 stykker. Tør dem i et stykke køkkenrulle. Strø salt og peber på. Smelt fedtet i en stegegryde og rist baconternene sprøde heri. Tag dem op og lad dem dryppe af.
Kom kyllingestykkerne op i gryden og brun dem på alle sider. Lad stykkerne simre i gryden ca. 10-15 min. Tag stykkerne op og læg dem på et fad.
Hæld det meste af fedtet fra og kom hvidløg og løg i. Lad det simre i 5 min. til løgene er klare, men ikke har taget farve. Rør paprika og tomater i og lad det koge indtil det er tyktflydende.
Kom kylling og bacon tilbage i gryden. Tilsæt ris, kogende vand, safran og 1 tsk. salt. Læg låg på og lad det småstege i 30 min. til kødet er mørt og risen har optaget al væden og er møre. Kom persille og ærter i og lad retten stå med låg på i 5 min. inden den serveres i gryden.
Tilbehør:
Flütes
Hans Andersen 2005
|
Ingredienser:
-
1 Kylling
-
salt og peber
-
1 spsk. svinefedt
-
100 g. Bacon i tern
-
2 dl. Finthakket løg
-
1 tsk. Finthakket hvidløg
-
½ spsk. Paprika
-
2 dl. Finthakket tomater
-
3 dl. Ris
-
2½ dl. Ærter
-
3½ dl. Vand
-
1 kn.spids safran ell. gurkemeje
-
1 spsk. Finthakket persille
|