www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Kylling m. safranris og ærter
Antal personer: 3

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 15-11-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Del kyllingen i ca. 8 stykker. Tør dem i et stykke køkkenrulle. Strø salt og peber på. Smelt fedtet i en stegegryde og rist baconternene sprøde heri. Tag dem op og lad dem dryppe af.

Kom kyllingestykkerne op i gryden og brun dem på alle sider. Lad stykkerne simre i gryden ca. 10-15 min. Tag stykkerne op og læg dem på et fad.

Hæld det meste af fedtet fra og kom hvidløg og løg i. Lad det simre i 5 min. til løgene er klare, men ikke har taget farve. Rør paprika og tomater i og lad det koge indtil det er tyktflydende.

Kom kylling og bacon tilbage i gryden. Tilsæt ris, kogende vand, safran og 1 tsk. salt. Læg låg på og lad det småstege i 30 min. til kødet er mørt og risen har optaget al væden og er møre. Kom persille og ærter i og lad retten stå med låg på i 5 min. inden den serveres i gryden.

Tilbehør:
Flütes

Hans Andersen 2005

Ingredienser:
  • 1 Kylling
  • salt og peber
  • 1 spsk. svinefedt
  • 100 g. Bacon i tern
  • 2 dl. Finthakket løg
  • 1 tsk. Finthakket hvidløg
  • ½ spsk. Paprika
  • 2 dl. Finthakket tomater
  • 3 dl. Ris
  • 2½ dl. Ærter
  • 3½ dl. Vand
  • 1 kn.spids safran ell. gurkemeje
  • 1 spsk. Finthakket persille