Fremgangsmåde:
Skær kødet i mundrette tern. Smelt 1 tsk af fedtstoffet i en stegegryde ved jævn varme. Brun kødet ca. 5 min. Tag det op og tør gryden af
Skræl løg og gulerod. Skær guleroden i tynde skiver. Smelt resten af fedtstoffet i gryden. Tilsæt løg og gulerod og steg dem ca. 5 min. Ryst melet sammen med lidt af vinen. Kom kødet i gryden og tilsæt vin, tomater og timian og jævn det med melblandingen.
Læg låg på og lad gryden simre ved svag varme til kød og grøntsager er møre, ca. 20 min. kør rundt nu og da.
Steg baconskiverne sprøde og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Smuldr baconet ned i gryden. Lad champignonerne dryppe af Hak forårsløgene og tilsæt dem sammen med svampene. Lad det koge sammen under omrøring, Ca. 5 min. Servér straks med pain riehebrød til.
|
Ingredienser:
-
500 g. afpudset, mørt oksekød, fx inderlår
-
1 spsk. smør eller margarine
-
200 g. perleløg
-
1 gulerod
-
2 spsk. hvedemel
-
5 dl. tør rødvin (eller 2½ dl rødvin + 2 ½ dl oksebouillon)
-
1 dåse (2 ½ dl) knuste tomater
-
1 tsk. timian
-
20 g. bacon, røget flæsk eller skinke
-
1 dåse (125g) skivede champignoner
-
3-4 forårsløg
-
pain riche
|