www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Elggryde m. Enebær
Antal personer: 4

Elggryde m. Enebær

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 12-02-2013
 
 
Fremgangsmåde:

1. Brun kødet godt i en stegepande - tilsæt salt og peber.

2. Læg kødet over i en gryde.

3. Brun løg og gulerødder i stegepanden.

4. Læg grønsagerne over i gryden.

5. Hæld rødvinen op i stegepanden - lad det koge op - og hæld det over i gryden.

6. Tilsæt timian, balsamico, enebær, laurbærblad og vand så at kødet dækkes.

7. kog kødet til det er mørt, jævn sovsen og smag til.

TILBEHØR: Kartoffelmos og rødbeder.

Hans Andersen 2012
Hans Andersen 2017

Ingredienser:
  • Ca. 800 gr. elgkød skåret i store terninger
  • 2 gulerødder skåret i stave
  • 1 grovhakket løg
  • Lidt timian
  • 1 dl. oksefond
  • 3 dl. rødvin
  • 3 tsk. balsamico
  • ca. 5-10 enebær
  • salt, peber, smør
  • 3 laurbær blade
  • vand og mel til evt. jævning