Fremgangsmåde:
1. Brun kødet godt i en stegepande - tilsæt salt og peber.
2. Læg kødet over i en gryde.
3. Brun løg og gulerødder i stegepanden.
4. Læg grønsagerne over i gryden.
5. Hæld rødvinen op i stegepanden - lad det koge op - og hæld det over i gryden.
6. Tilsæt timian, balsamico, enebær, laurbærblad og vand så at kødet dækkes.
7. kog kødet til det er mørt, jævn sovsen og smag til.
TILBEHØR: Kartoffelmos og rødbeder.
Hans Andersen 2012
Hans Andersen 2017
|
Ingredienser:
-
Ca. 800 gr. elgkød skåret i store terninger
-
2 gulerødder skåret i stave
-
1 grovhakket løg
-
Lidt timian
-
1 dl. oksefond
-
3 dl. rødvin
-
3 tsk. balsamico
-
ca. 5-10 enebær
-
salt, peber, smør
-
3 laurbær blade
-
vand og mel til evt. jævning
|