Fremgangsmåde:
1. Tag en tykbundet gryde, tilsæt vindruekerneolie og varm gryden op.
2. Tilsæt ungkvægkødet og lad det brune godt af. Tilsæt halvdelen af baconen og lad det stege godt igennem.
3. Tilsæt nu løg, peberfrugt og gulerødder og lad det stege med.
4. Tilsæt halvdelen af champignonerne. Gem den anden halvdel til senere.
5. Det hele steger videre i 5-10 minutter.
6. Tilsæt tomater og dijonsennep og rør rundt. Tilsæt sambal oelek, flåede tomater og tomatpuré, rør det hele sammen og tilsæt 1 liter hønsebouillon. Lad retten koge op og skru herefter ned og lad simrer i en halv time.
7. Tilsæt ½ liter fløde og lad retten simre videre i yderligere en halv time.
8. Tag en pande med lidt olie og sauter cocktailpølser, resten af baconen og resten af champignoner på en varm pande.
9. Hæld pølseblandingen på toppen af drengerøvsgryden sammen med cherrytomater og champignon og top med basilikumblade.
Hans Andersen 2013
|
Ingredienser:
-
500 g. oksekød i tern
-
4 Hakkede løg
-
2 gulerødder i skiver
-
400 g. Hele champignon
-
125 gram bacon i skiver
-
200 gram cocktailpølser
-
1 rød peber (skåret i store tern)
-
1 dåse flåede Tomater
-
1 spsk. tomatpuré
-
2 store tomater skåret i både
-
2 spsk. dijon sennep
-
4 spsk. paprika
-
1 spsk. sambal oelek (eller frisk chili)
-
1 liter hønsebouillon (eller 1 liter vand)
-
1 bundt frisk basilikum
-
1 bakke cherrytomater
-
½ liter fløde
-
Salt og peber
|