www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Grydestegt kylling med æbler og fennikel
Antal personer: 4

Grydestegt kylling med æbler og fennikel

Tilberedningstid: 45 min.
Oprettet: 14-05-2015
 
 
Fremgangsmåde:

1. Kyllingen halveres. Læg indersiden af kyllingen opad og smør stykkerne med
dijonsennep samt krydr med salt, peber og paprika.

2. Vend stykkerne om, så
skindsiden vender opad. Pensl med akaciehonning. Krydr med salt og peber.

3. Æblerne skæres i skriver og alle grøntsagerne skæres groft og krydderurterne
blandes i. Det hele vendes i rapsolie.

4. Læg grøntsagerne i et ildfast fad.
Læg kyllingestykkerne oven på grøntsagerne.

5. Hæld æblejuice samt hvidvin ved
kyllingestykkerne. Tilsæt mango chutney.

6. Sæt fadet i ovnen i en 170 grader
forvarmet ovn i halvanden time.

7. Hæld væden fra og kom den op i en gryde.
Lad væden koge i ca. 5 minutter. Tilsæt lidt Maizena jævning så saucen bliver
fin og blank.

8. Anret kyllingestykker sammen med grøntsager og hæld saucen
over.

Serveres evt. med ris.

Hans Andersen 2013

Ingredienser:
  • 1 hel kylling
  • 1 fennikel i 4 dele
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 3 æbler
  • 4 gulerødder
  • 4 skalotteløg
  • 4 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 spsk. rapsolie
  • ½ bundt timian
  • 1 stængel rosmarin
  • 1 spsk. akaciehonning
  • ½ liter æblejuice
  • ¼ flaske hvidvin
  • 2 spsk. mango chutney
  • 1-2 spsk. Maizena jævner
  • Paprika, Salt og peber