Fremgangsmåde:
Brændende kærlighed:
Flæsket skæres i små terninger, der steges sprøde og gyldne på panden.
Løgene skæres i skiver og steges gyldne i fedtet fra flæsket.
Løg og flæsketterninger fordeles over kartoffelmosen, der kommes i et fad - rødbedeterningerne lægges rundt omkring.
Purløg eller persille drysses over og serveres med groft rugbrød
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i stykker på tværs.
Kog dem 20-25 min. uden salt i vandet. De skal være helt møre.
Hæld vandet fra og sluk for pladen.
Tag gryden af den varme plade og mos kartoflerne med kartoffelmoser eller håndmixer.
Varm mælken op i en lille tykbundet gryde - næsten til kogepunktet. Hold øje med mælken hele tiden og rør jævnligt.
Hæld langsom den varme mælk i mosen, mens du pisker med håndmixeren, og smag til med salt, peber og evt. en lille klat smør.
Hans Andersen 2005
|
Ingredienser:
-
Brændende kærlighed:
-
1/2 kg. Flæsk eller bacon
-
3-4 Løg
-
Kartoffelmos af 1 kg. kartofler
-
Rødbeder
-
Purløg eller persille
-
-
Kartoffelmos:
-
1 kg. Kartofler
-
2-2 1/2 dl. Mælk
-
Salt og peber
-
1 klat smør
|