www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Brændende kærlighed med mos
Antal personer: 4

Tilberedningstid: 45 min.
Oprettet: 05-01-2006
 
 
Fremgangsmåde:

Brændende kærlighed:
Flæsket skæres i små terninger, der steges sprøde og gyldne på panden.

Løgene skæres i skiver og steges gyldne i fedtet fra flæsket.

Løg og flæsketterninger fordeles over kartoffelmosen, der kommes i et fad - rødbedeterningerne lægges rundt omkring.

Purløg eller persille drysses over og serveres med groft rugbrød

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i stykker på tværs.

Kog dem 20-25 min. uden salt i vandet. De skal være helt møre.

Hæld vandet fra og sluk for pladen.

Tag gryden af den varme plade og mos kartoflerne med kartoffelmoser eller håndmixer.

Varm mælken op i en lille tykbundet gryde - næsten til kogepunktet. Hold øje med mælken hele tiden og rør jævnligt.

Hæld langsom den varme mælk i mosen, mens du pisker med håndmixeren, og smag til med salt, peber og evt. en lille klat smør.

Hans Andersen 2005

Ingredienser:
  • Brændende kærlighed:
  • 1/2 kg. Flæsk eller bacon
  • 3-4 Løg
  • Kartoffelmos af 1 kg. kartofler
  • Rødbeder
  • Purløg eller persille
  • Kartoffelmos:
  • 1 kg. Kartofler
  • 2-2 1/2 dl. Mælk
  • Salt og peber
  • 1 klat smør