Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen og indstil den på 225 grader.
2. Skyl og tør lammekøllen.
3. Gnid hele køllen med salt og peber, spæk den med små stykker hvidløg og rosmarinnåle.
4. Læg kødet på stegeristen – over bradepanden – med skindsiden opad.
5. Skær smørret i små stykker og fordel det over kødet.
6. Brun kødet i ca. 20 min.
7. Skru derefter ned til 180 grader og steg køllen 20-25 min. pr. kg. – hvis stegen skal være let rødlig indeni. Ønskes kødet mere gennemstegt, beregnes 30-35 min. pr. kg.
8. Tag stegen ud. Hold den varm under folie og lad den hvile 15 min., for at saften kan samle sig inden udskæringen.
9. Skær stegen i skiver og server den med Fransk kartoffelgratin, der bages i ovnen sammen med køllen.
Tilbehør: Fransk Kartoffelgratin og evt. ærter
Hans Andersen 2005
Hans Andersen 2010
Hans Andersen 2011
Hans Andersen 2016
|
Ingredienser:
-
1 Lammekølle (1½ - 2 kg.)
-
Salt og peber
-
2 fed Hvidløg
-
1 tsk. Rosmarin
-
50 g. Smør
|