www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Svensk juleskinke med gratin
Antal personer: 4

Svensk juleskinke med gratin

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 14-03-2006
 
 
Fremgangsmåde:

Skinken:
1. Kom kødet i kogende vand. og lad det småkoge i ca. 60 minutter.

2. Lad kødet stå i vandet i ca. 20 min..

3. Smør sennep over stegens overflade og klap farinen over.

4. Sæt skinken i ovnen på ca. 175 grader i ca. 35 min.

5. Skær skinken i skiver og server.

Gratin:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

2. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et flade, smurt ovnfast fad. Hæld væden over kartoflerne og drys resten af osten over.

3. Sæt fadet i ovnen i ca. 75 min. Ved 180 grader, eller indtil kartoflerne er møre.


Hans Andersen 2005
Hans Andersen 2007
Hans Andersen 2010
Hans Andersen 2012
Hans Andersen 2015

Ingredienser:
  • Skinken:
  • 1 kg. Skinke
  • 2 spsk. Sennep
  • 300 g. Brun farin
  • Gratin:
  • 1 kg. Kartofler
  • 1-1½ tsk. Groft salt
  • Friskkværnet peber
  • ½ tsk. Revet muskatnød
  • 2 Hakkede chalotteløg, evt. 1 fed knust hvidløg
  • 150 g. Dansk emmentaler ost.
  • ¼ l. piskefløde og evt. lidt kaffefløde.
  • Tilbehør:
  • Ærter