Fremgangsmåde:
Skinken:
1. Kom kødet i kogende vand. og lad det småkoge i ca. 60 minutter.
2. Lad kødet stå i vandet i ca. 20 min..
3. Smør sennep over stegens overflade og klap farinen over.
4. Sæt skinken i ovnen på ca. 175 grader i ca. 35 min.
5. Skær skinken i skiver og server.
Gratin:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
2. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et flade, smurt ovnfast fad. Hæld væden over kartoflerne og drys resten af osten over.
3. Sæt fadet i ovnen i ca. 75 min. Ved 180 grader, eller indtil kartoflerne er møre.
Hans Andersen 2005
Hans Andersen 2007
Hans Andersen 2010
Hans Andersen 2012
Hans Andersen 2015
|
Ingredienser:
-
Skinken:
-
1 kg. Skinke
-
2 spsk. Sennep
-
300 g. Brun farin
-
-
Gratin:
-
1 kg. Kartofler
-
1-1½ tsk. Groft salt
-
Friskkværnet peber
-
½ tsk. Revet muskatnød
-
2 Hakkede chalotteløg, evt. 1 fed knust hvidløg
-
150 g. Dansk emmentaler ost.
-
¼ l. piskefløde og evt. lidt kaffefløde.
-
-
Tilbehør:
-
Ærter
|