Fremgangsmåde:
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Bland sukker, vanillesukker og ingefær i.
Saml dejen hurtigt med æg og vand – læg dejen koldt 1 time.
Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm. i diameter).
Del dejen i to dele, og rul hver del ud til en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund – og pres dejen op langs kanten.
Skræl pærerne og flæk dem – tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilken mod midten.
Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt i kanten.
Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker – bag tærten midt i ovnen og server den lun.
Tips. Tærten kan også tilberedes med pærer fra dåse eller friske æbler.
Hans Andersen 2005
Hans Andersen 2017
|
Ingredienser:
-
150 g. Smør
-
240 g. Hvedemel
-
125 g. Sukker (ca. 1½ dl.)
-
1 tsk. Vanillesukker
-
½ tsk. Ingefær
-
1 Æg
-
Evt. 1 spsk. Vand
-
Ca. 4 pærer
-
-
Pensling: Vand
-
Pynt: Sukker
-
Tilbehør: Flødeskum
-
Bagetid: ca. 40 min. ved 200 grader
-
|