www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Pæretærte
Antal personer: 6

Pæretærte

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 14-03-2006
 
 
Fremgangsmåde:

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.

Bland sukker, vanillesukker og ingefær i.

Saml dejen hurtigt med æg og vand – læg dejen koldt 1 time.

Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm. i diameter).

Del dejen i to dele, og rul hver del ud til en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund – og pres dejen op langs kanten.

Skræl pærerne og flæk dem – tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilken mod midten.

Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt i kanten.

Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker – bag tærten midt i ovnen og server den lun.

Tips. Tærten kan også tilberedes med pærer fra dåse eller friske æbler.

Hans Andersen 2005
Hans Andersen 2017


Ingredienser:
  • 150 g. Smør
  • 240 g. Hvedemel
  • 125 g. Sukker (ca. 1½ dl.)
  • 1 tsk. Vanillesukker
  • ½ tsk. Ingefær
  • 1 Æg
  • Evt. 1 spsk. Vand
  • Ca. 4 pærer
  • Pensling: Vand
  • Pynt: Sukker
  • Tilbehør: Flødeskum
  • Bagetid: ca. 40 min. ved 200 grader