Fremgangsmåde:
Gullasch:
Bacon skæres småt og svitses godt – heri kommes løg, krydderier og peberfrugten.
Kødet skæres i tern 2 x 2 cm. og svitses i margarinen.
Løg og bacon hældes over kødet sammen med de flåede tomater og simrer ved svag varme til kødet er mørt ca. 45 min.
Kødet tages op og sovsen jævnes med lidt mel og cremefraiche.
Smages til og sovsen hældes over kødet.
Mosen:
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver og koges i rigelig vand uden salt.
Hæld vandet fra, kartoflerne skal være helt tørre.
Pisk med håndmixer, tilsæt den kogende mælk, salt, peber og til sidst koldt smør.
Hans Andersen 2005
|
Ingredienser:
-
Gullasch:
-
600 g. Skært oksekød i tern.
-
100 g. Bacon
-
2-3 Løg
-
1½ spsk. Paprika
-
1 tsk. Spidskommen
-
Cayennepaber, salt
-
2 Peberfrugter
-
1 ds. Flåede tomater
-
1 spsk. Tomatpure´
-
1 dl. Cremefraiche
-
50 g. Margarine
-
-
Kartoffelmos:
-
1½ kg. Kartofler
-
150 g. Smør
-
½ L. Kogende mælk
-
Salt
-
|