www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Lasagne
Antal personer: 4

Tilberedningstid: min.
Oprettet: 07-07-2006
 
 
Fremgangsmåde:

Bagetid: Ca. 35 min. ved 200°.

Kødsauce: Varm smør- & rapsolien i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune. Svits kødet i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg og svits i ca. 2 min. Tilsæt bladselleri og svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt resten af ingredienserne og kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. Smag kødsaucen til.

Del kødsaucen i 4 portioner og lasagnepladerne i 3 portioner. Læg først en portion kødsauce i et smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 31 cm). Hæld ca. 1¼ dl MornaySauce over. Dæk med en portion lasagneplader. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med MornaySauce. Drys ost og rasp over og bag lasagnen midt i ovnen. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Tip: Forkogte lasagneplader kan købes.

Udviklet af: Karolines Køkken
Ikke fryseegnet

Ingredienser:
  • Kødsauce
  • 2 spsk Karolines Køkken smør- & rapsolie
  • 400 g hakket oksekød (6% fedt)
  • 4 finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 5 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
  • 2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
  • 1 spsk sukker
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 12 forkogte lasagneplader (ca. 200 g)
  • ½ liter Karoline's MornaySauce 5%
  • 50 g Karoline's GratineringsOst
  • 2½ spsk rasp
  • Tilbehør
  • 300 g grøn salat
  • 240 g landbrød