Fremgangsmåde:
Bagetid: Ca. 35 min. ved 200°.
Kødsauce: Varm smør- & rapsolien i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune. Svits kødet i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg og svits i ca. 2 min. Tilsæt bladselleri og svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt resten af ingredienserne og kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. Smag kødsaucen til.
Del kødsaucen i 4 portioner og lasagnepladerne i 3 portioner. Læg først en portion kødsauce i et smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 31 cm). Hæld ca. 1¼ dl MornaySauce over. Dæk med en portion lasagneplader. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med MornaySauce. Drys ost og rasp over og bag lasagnen midt i ovnen. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
Tip: Forkogte lasagneplader kan købes.
Udviklet af: Karolines Køkken
Ikke fryseegnet
|
Ingredienser:
-
Kødsauce
-
2 spsk Karolines Køkken smør- & rapsolie
-
400 g hakket oksekød (6% fedt)
-
4 finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
-
5 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
-
2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
-
1 spsk sukker
-
2½ tsk groft salt
-
friskkværnet peber
-
-
12 forkogte lasagneplader (ca. 200 g)
-
-
½ liter Karoline's MornaySauce 5%
-
50 g Karoline's GratineringsOst
-
2½ spsk rasp
-
-
Tilbehør
-
300 g grøn salat
-
240 g landbrød
-
|