www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Bagte kartofler med ost
Antal personer: 2

Tilberedningstid: 80 min.
Oprettet: 07-07-2006
 
 
Fremgangsmåde:

Bagetid: Ca. 50 min. ved 200°.
Gratinering: Ca. 10 min. ved 200°.

Kartoflerne skrælles og halveres på tværs. Anbringes med skærefladen nedad i et lille ovnfast fad (ca. 4 x 13 x 24 cm).

Kartoflerne pensles med smeltet smør, drysses med salt og bages midt i ovnen til kartoflerne er bagte.

Osten skæres i tykke skiver og lægges over kartoflerne.

Kartoflerne gratineres midt i ovnen, til osten er smeltet og gylden, men ikke brun. Serveres straks.

Udviklet af: Karolines Køkken
Ikke fryseegnet

Ingredienser:
  • 6 mellemstore kartofler (ca. 550 g)
  • 1 spsk smør
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g Danbo ost 16% (30+)
  • Hertil
  • 250 g kød, fx oksesteg