Fremgangsmåde:
Bagetid: Ca. 50 min. ved 200°.
Gratinering: Ca. 10 min. ved 200°.
Kartoflerne skrælles og halveres på tværs. Anbringes med skærefladen nedad i et lille ovnfast fad (ca. 4 x 13 x 24 cm).
Kartoflerne pensles med smeltet smør, drysses med salt og bages midt i ovnen til kartoflerne er bagte.
Osten skæres i tykke skiver og lægges over kartoflerne.
Kartoflerne gratineres midt i ovnen, til osten er smeltet og gylden, men ikke brun. Serveres straks.
Udviklet af: Karolines Køkken
Ikke fryseegnet
|
Ingredienser:
-
6 mellemstore kartofler (ca. 550 g)
-
1 spsk smør
-
½ tsk groft salt
-
200 g Danbo ost 16% (30+)
-
-
Hertil
-
250 g kød, fx oksesteg
-
|