Fremgangsmåde:
1. Skræl kartofler og rødder og skær dem i 2-3 cm tern. Dæk med vand og kog ca 15 min uden salt.
2. Hæld krydderiblanding i en frostpose, kom kødet i og fordel krydderi godt på kødet ved at ælte det lidt.
3. Skyl, tør og hak persillen.
4. Varm en wokpande eller sauterpande op til høj varme og tilsæt lidt olie.
5. Steg kødet ved høj varme og vend ofte i det, så det får farve på alle sider. Sæt til side og hold varmt til mosen er klar.
6. Hæld vandet fra rodfrugterne, men gem 1 dl. Mos med et piskeris, tilsæt kogevandet, smør og smag til med salt og peber.
7. Servér mosen toppet med krydret kød og persilledrys.
Hans Andersen 2019
|
Ingredienser:
-
600 g. Strimler af skinkeinderlår
-
1 tsk. Olie
-
4 tsk. krydderiblanding (knust chili, spidskommen/paprika)
-
500 g. Pastinak/persillerod
-
1 kg. Kartofler
-
1 dl. kogevand fra kartoflerne
-
2 tsk. Smør
-
Salt og peber
-
Persille
|