Fremgangsmåde:
Start med at hakke løg i tern og rens peberfrugten og skrær i tern. Brun det i en stor gryde med groft chili og knust hvidløg.
Herefter kommes kødet i sammen med paprikaen og bruner med. Når det hele er godt brunet hældes vand ved sammen med hakket tomat på dåse.
Lav en meljævning ud af vand og mel, og hæld jævning på til retten har en god konsistens. Kom boulionterningen i og lad retten simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Kartoflerne skrælles og skæres i store firkanter eller i skiver. Koges uden salt til de er møre - ca. 20 minutter.
Herefter laves kartoffelmosen:
Mos kartoflerne sammen med smør, salt og peber. Kom mælk i under omrøring. Når kartoffelmosen har den rette konsistens er den klar.
Smør et ovnfast dybt fad med lidt olie. Kom nu kartoffelmos og kødsovs i lag på lag, start og slut med kartoffelmosen.
Stilles herefter i ovnen på midterste rille i 30 min. på 200 grader. Herefter er retten klar til servering.
|
Ingredienser:
-
500 G. hakket oksekød
-
1 stor rød peberfrugt
-
1 stort løg
-
1 tsk. groft chili
-
1 fed hvidløg
-
salt, peber
-
1 spsk. paprika
-
1 boulionterning
-
1 ds. hakket tomat
-
ca. 6 dl. vand
-
-
2 kg. kartofler til kartoffelmos
-
Mælk til kartoffelmos
-
Salt og peber
-
1 spsk. smør
|